ua
Личный кабинет
8 речей, які потрібно зробити зі старшим до появи молодшого | Новини | Медіацентр
ua
8 речей, які потрібно зробити зі старшим до появи молодшого | Новини | Медіацентр

8 речей, які потрібно зробити зі старшим до появи молодшого

Він більше ніколи не буде єдиною дитиною в сім'ї. Мало того, з улюбленого малюка перетвориться в старшого - з усіма наслідками, що випливають: «Ти ж дорослий, допоможи мамі», «Ти ж більший і розумніший, поступися». Так чому б насамкінець не побалувати улюблене чадо, подарувавши йому запас любові і турботи? Запас, який допоможе пережити перші складні місяці, і враження, що залишаться надовго. Щось з цього можна зробити до того, як ви почнете «працювати» над появою другого, щось - вже після двох заповітних смужок - вносячи корективи в залежності від маминого самопочуття. 

8 речей, які потрібно зробити зі старшим до появи молодшого | Новини | Медіацентр

Своїми порадами ділиться психолог пологового будинку "Лелека" Наталія Мирошніченко.

1. Організуйте подорож в нове і цікаве місце, а після того зробіть разом з малюком невеличку скриньку для спогадів, яку можна буде обклеювати фотографіями та складати всередину пам'ятні речі.

2.  Коли животик у матусі досить округлиться, а малюк вже буде знати про появу братика чи сестрички, можна буде влаштувати грандіозне прибирання іграшок - виділіть окрему полицю вище для дорогих і тендітних (колекційних) іграшок, небезпечні - заховайте в надійні місця, а старі іграшки можна дістати та привести до ладу для того, щоб старша дитина потім урочисто передала їх молодшій.

3. Переберіть одяг і супроводіть цей процес цікавими розповідями та спогадами - вийде дуже здорово. Нехай старша дитина зрозуміє, що теж була такою ж маленькою та безпорадною, це допоможе їй менше нервувати надалі. "Це твій перший костюмчик - ти був в ньому такий кумедний і смішний! А це - пінетки, дивись, на які маленькі ніжки. Ти не проти, якщо ми віддамо їх малюкові?"

4. Придбайте разом зі старшою дитиною подарунок для майбутнього малюка. Найголовніше, щоб старша дитина сама обрала подарунок, адже ми особливо любимо тих, для кого робимо щось хороше!

5. Дозвольте старшій дитині відчути себе маленькою. Читайте їй вголос на ніч, приготуйте її улюблене печиво, дозвольте приходити до вас в ліжко вранці - якщо, звичайно, вона ще не досягла дошкільного віку. Гуляйте у парку, дивіться мультфільми, ходіть в кіно, просто розмовляйте - перший час після народження другого малюка вам обом буде не вистачати цих простих радощів неквапливого та спокійного спілкування.

6. Зробіть дитячий альбом з фотографіями старшої дитини та прикрасьте світлини смішними віршами або написами. Це буде Том №1 сімейної дитячої історії. А на підході - Том №2!

7. Напишіть лист старшій дитині, у якому розкажіть: як чекали її появи, як сильно її любите, які найдорожчі моменти, пов'язані з нею, зберігаються у вашому серці. Поясніть, що з народженням другої дитини у вас стане менше часу, але любові залишиться рівно стільки ж, і її місце в серці ніхто не займе. Прочитайте цей лист дитині вголос або разом з нею. Покладіть його у великий конверт - нехай перечитує сама або за допомогою дорослих, коли захоче.

8. Влаштуйте з малюком ледачі вихідні. Можна валятися на дивані, їсти піцу та дивитися улюблені фільми, а потім прогулятися за морозивом. Для кожних вихідних, це, звичайно, занадто, але один раз цілком можна.

 

Дата публікації: 23 листопада 2018 року
Поділитися:

Записатися


Реєстрація успішна!


З вами зв’яжеться спеціаліст контакт-центру для узгодження дати та часу прийому.
Заявки опрацьовуються в робочий час з 10:00 до 20:00 з понеділка по неділю.


Дякуємо, що обираєте «Лелеку»!

Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.

Реєстрація на День відкритих дверей
Для реєстрації на День відкритих дверей оберіть, що вас цікавить
Гарантуємо 1,5 години корисної та цікавої інформації.
Будемо раді знайомству 💚
Вернуться к регистрации
8 речей, які потрібно зробити зі старшим до появи молодшого | Новини | Медіацентр
Дякуємо Вам за реєстрацію!
Очікуйте посилання на ОНЛАЙН-захід на e-mail та в СМС за 1 годину до старту.
Гостей в ОФЛАЙН-форматі очікуємо в день заходу в "Лелеці". СМС нагадування надійде вам за день до заходу
Дякуємо, що обираєте «Лелеку»!

Наші новини

всі новини

Online-зустріч «Як підготуватися до...

Народження дитини одне з найголовніших рішень в житті майбутніх батьків, тому і підійти до нього необхідно зважено. Ви спитаєте, навіщо необхідна підготовка?...

Фіксуйте ціни

З 1 квітня 2024 року в МЦ "Лелека" відбудеться підвищення цін на всі послуги: пологи, ведення вагітності, педіатричні пакети, хірургічні операції, тощо....

Перший весняний бранч «Стрес та...

Запрошуємо вас на весняний бранч на тему «Стрес та переїдання: секрети здорового харчування від дієтолога та психолога». Кому буде цікавим захід?...

Якщо у вас залишилися питання, зв'яжіться з нами за телефоном:

Зворотній дзвінок

ПІБ
Телефон