ua
Личный кабинет
Пологовий будинок «Лелека»: як тут все влаштовано | Новини | Медіацентр
ua
Пологовий будинок «Лелека»: як тут все влаштовано | Новини | Медіацентр

Пологовий будинок «Лелека»: як тут все влаштовано

24 червня 2014 року в Києві, у Пущі-Водиці, на вулиці Квітки Цісик, 56, було закладено капсулу – символ початку будівництва нового пологового будинку «Лелека». А 25 листопада 2016 року відбулося його офіційне відкриття.

Враження від нового пологового будинку – найкращі та теплі, а виконана робота його засновників та плани на майбутнє викликають захват та повагу. Хочеться процитувати генерального директора «Лелеки» Зукіна Валерія Дмитровича: «Країна, яка будує пологові будинки – має майбутнє». Тішимось, що тепер в Україні є медичний заклад такого рівня.

Екскурсію по пологовому будинку провели: його генеральний директор – Зукін Валерій Дмитрович, головний лікар – Шадлун Дмитро Ростиславович та заступник головного лікаря по неонатології – Батман Юрій Анастасович.

На фото - Валерій Зукін та Дмитро Шадлун

Коли заходиш в пологовий будинок, він зустрічає тебе яскравим та красивим вестибюлем, де розташовані ресепшн та дитячий куточок. Загалом, до складу пологового будинку входять:

  • Жіноча консультація
  • Лабораторія
  • Хірургічне відділення, де проводяться гінекологічні операції та кесарів розтин. Тут же знаходяться післяопераційні палати
  • Відділення неонатології (відділення дитячої реанімації)
  • Пологові зали та післяпологові палати
  • Кімната виписки
  • Стерилізаційне відділення
  • Пральня
  • Інші господарські та адміністративні приміщення

Жіноча консультація та лабораторія «Лелеки»
Тут надають такі послуги: консультація гінеколога, аналізи, УЗД, ведення вагітності тощо. В консультації дуже красиво та затишно, тут найсучасніше обладнання та кваліфікований персонал.

З цікавих інновацій, які використовують для моніторингу здоров'я майбутньої мами, хочеться виділити фетальну телеметрію – це спосіб передачі акушерських даних бездротовим методом. Цей метод широко використовується в усіх відділеннях пологового будинку. Навіть, коли жінка перебуває вдома, вона може фіксувати дані про перейми та серцебиття плода за допомогою спеціальних бездротових датчиків. І через мобільний додаток передавати ці дані лікарю дистанційно. Це дозволяє вчасно виявити патології та звернутися за допомогою.

Хірургічне відділення пологового будинку
Тут знаходяться гінекологічна операційна та операційна, де проводять кесарів розтин.

Від технічних рішень хірургічного відділення захоплює дух.

Здавалося б, таке можна побачити тільки в американських фільмах. Та тепер це реальність і для України.
На вході в хірургічне відділення передбачені спеціальні шлюзи: окремо для відвідувачів та пацієнтів, окремо – для персоналу. У шлюзі для медичних працівників є шафки, санвузол, душ, де вони повинні обов'язково переодягнутися. У шлюзи подається чисте повітря, яке протягом години оновлюється 25-30 разів. Навіщо потрібно таке чисте повітря – бо на пилових частинках можуть абсорбуватися мікроорганізми і, потрапляючи в відкриту рану, викликати в ній вірулентність. Ретельно очищаючи повітря в хірургічному відділенні і операційних, тут проводять профілактику гнійно-септичних станів.

Операційні створені за принципом ламінарної системи абсолютно чистого приміщення. Це герметичні капсули, де немає контакту з зовнішнім світом: спеціальне антибактеріальне покриття на стінах, герметичні дворівневі вікна, система вентиляції, яка за годину оновлює повітря 25-30 разів.

В операційній немає умивальників та трубопроводу, як джерела додаткових бактерій, все це знаходиться в приміщенні поряд. Підлога з підігрівом. Обладнання найсучасніше та багатофункціональне: анестезіологічна консоль, система моніторингу стану пацієнта, динамічні операційні столи на управлінні. Передбачено стіл для реанімації та інтенсивної терапії новонародженого. Тут є все, що необхідно для мами та малюка. Вартість однієї операційної складає близько 1 млн. євро.

Жінка перед операцією не очікує в коридорі, для цього облаштовано спеціальне приміщення. Вхід в операційну окремий для пацієнтів та для персоналу. Тут дуже високий рівень чистоти, комфорту, безпеки, професіоналізму та турботи.

Післяопераційні палати
Жінка перебуватиме тут близько 6 годин і, якщо все в нормі, переводитися в післяпологову палату. Через 2 години після кесарева жінку починають піднімати на ноги. Все направлено на швидке та якісне відновлення після операції – так, як це характерно для європейських країн.

Палати є двомісні та одномісні. Є спеціальні вікна для усамітнення жінки, які затемнюються. Ліжка динамічні та багатофункціональні. У палаті знаходиться система моніторингу стану здоров'я жінки з бездротовими датчиками та дихальна апаратура. Є місце для відпочинку тата. Важливо, що маму не розлучають з малюком.

Відділення неонатології та дитячої реанімації
Все, що ми бачили до цього – неймовірно. Але відділення неонатології вражає ще більше. Тут найсучасніше обладнання (Америка, Японія і т.д.): інкубатори, які імітують внутрішньоутробний стан перебування дитини та допомагають виходжувати діток з 22 тижнів, з вагою від 500 г. Якщо трапитися так, що дитинка народиться з вагою менше 500 г і виживе, лікарі будуть намагатися врятувати і її. Є також спеціальні інкубатори для транспортування новонароджених в інші клініки.

Унікальним також є те, що в пологовому будинку «Лелека» проводиться скринінг слуху дитини на 2 день її життя. А також скринінг на групи захворювань пороку серця і скринінг на 35 генетичних захворювань (в державних пологових будинках проводять аналізи всього лише на 4 таких захворювання).

Діагностика стану дитини здійснюється за допомогою спеціальних датчиків та неінвазивних методів (без внутрішнього втручання), крім тих випадків, коли потрібно взяти кров на аналіз. Ці скринінги дозволяють, у разі виявлення патологій, надати дитині необхідну допомогу на ранніх термінах.
Тут здійснюється підігрів повітря, щоб дитині бути комфортно. Є спеціальна оглядова кімната для родичів – вся стіна зроблена зі скла, щоб рідні могли бачити малюка. Її видно на фото, праворуч від лікаря. Батьків же допускають до дітей всередину.

Пологові зали
П`ять пологових залів також побудовані за принципом ламінарної системи абсолютно чистого приміщення. Вони великі, світлі, з гарним виглядом з вікна. Кожен зал обладнаний особистим санвузолом із душем. Ліжка-трансформери привезені з Америки. Вони легко перетворюються на пологове крісло. Тут також є столи для догляду за малюком та спеціальні мобільні столи для реанімації новонародженого. Стан здоров'я мами та малюка можна відстежувати за допомогою бездротових датчиків. Пологові зали продумані так, що в них є можливість проводити операцію кесаревого розтину.

Післяпологові палати
Всі палати діляться на категорії: стандарт, люкс, VIP. Палата стандарт – однокімнатна, а люкс і VIP – ідвокімнатні. VIP палати мають окремий головний вхід. Всього в пологовому будинку 15 стандартних палат, 8 люксів та 7 VIP. Обсяг медичної допомоги при цьому абсолютно однаковий.

За дизайном різні типи палат схожі. Вони відрізняються, в основновному, розміром та комплектацією санвузлів. Але палата стандарт – однокімнатна, і родичі вже не зможуть залишитися тут на ніч.

У кожній палаті є електронна система виклику персоналу. Працівникі пологового будинку можуть замовити вам вечерю з ресторану, який знаходиться тут, у будівлі. Ресторанне харчування передбачено для всіх. Готують смачно, а меню для мами підбирає дієтолог.

У пологовому будинку діє система «центрак», завдяки якій неможливо чужій людині винести дитину з пологового будинку.

Стерилізаційне відділення
У цьому відділенні проводять миття, дезінфекцію, комплектацію, упаковку та стерилізацію медичного інструментарію. Чому важливо про це розповісти? Організм жінки під час та після операцій, пологів знаходиться в сприятливому стані для потрапляння всередину різних бактерій та мікроорганізмів. Тому дуже важливо, щоб всі медичні інструменти були стерильними. У пологовому будинку «Лелека» про це дуже добре подбали - сучасне стерилізаційне відділення забезпечує чистоту медичних інструментів, які потім в вакуумних упаковках надходять до лікарів.

Вартість послуг у пологовому будинку «Лелека»
Всіх дуже цікавить питання вартості послуг пологового будинку. Вартість базового пакету послуг складає 60 000 грн. Плюс 15 000 грн, якщо відбудеться операція кесаревого розтину. Плюс ще 15 000 грн, якщо вагітність багатоплодова. У пакет входить 3 безкоштовних дня перебування жінки «на збереженні».

Що цікаво – у вартість пакету включено страхування здоров'я дитини. Якщо жінка спостерігалася під час вагітності у жіночій консультації пологового будинку «Лелека», то у неї є можливість укласти договір на пологи вже з 22 тижня. І якщо трапляються передчасні пологи, то всі витрати з виходжування дитини пологовий будинок бере на себе. А ці витрати складають десятки тисяч гривень в день!

Якщо дитина народитися з проблемами зі слухом, пороками серця, потрібне хірургічне втручання в інших клініках, то страхова компанія виплатить жінці гроші на лікування дитини, а пологовий будинок активно візьме участь в цьому процесі. Такого ви не зустрінете ніде в Україні! Жінка, яка не спостерігалася в жіночій консультації «Лелеки», може укласти договір на пологи з 34 тижня. Як відомо, в інших пологових будинках обмінна карта підписується тільки з 38 тижня.

Вся зарплата лікарів – легальна, тому нікому особисто нічого доплачувати не потрібно. Жінці в пологовий будинок потрібно принести лише деякі особисті речі – все необхідне тут уже є. Жінка платить один раз – і більше ні про що не турбується.

Що ви гарантовано знайдете в новому пологовому будинку «Лелека»:

  • Інновації: від найсучаснішого обладнання і до нової ефективної системи мотивації співробітників
  • Кваліфікований персонал та професійних лікарів, які навчаються за кордоном за рахунок клініки
  • Гарантію прав пацієнта. Клієнт укладає з пологовим будинком договір, де прописані всі умови
  • Сервіс, комфорт, безпеку
  • Турботу, увагу і підтримку
  • Затишну та теплу атмосферу
  • Великі плани на майбутнє: починаючи з парку для мам та новонароджених, закінчуючи серйозними науковими дослідженнями - найближчим часом це робота над штучною плацентою.

Тут все влаштовано в інтересах матері та дитини. Це відчувається в кожній операційній, кожній палаті, в кожному пологовому залі. Адже так і повинно бути! Кожна родина має право по-справжньому насолодитися щасливим моментом народження малюка, без стресів, не відволікаючись на інші речі. Як кажуть засновники будинку: «Це не бізнес-проект. Це наша мрія, яку втілили в життя фанати своєї справи і, таким чином, виконали борг перед своїми матерями».

Дата публікації: 09 грудня 2016 року
Поділитися:

Записатися


Реєстрація успішна!


З вами зв’яжеться спеціаліст контакт-центру для узгодження дати та часу прийому.
Заявки опрацьовуються в робочий час з 10:00 до 20:00 з понеділка по неділю.


Дякуємо, що обираєте «Лелеку»!

Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.

Реєстрація на День відкритих дверей
Для реєстрації на День відкритих дверей оберіть, що вас цікавить
Гарантуємо 1,5 години корисної та цікавої інформації.
Будемо раді знайомству 💚
Вернуться к регистрации
Пологовий будинок «Лелека»: як тут все влаштовано | Новини | Медіацентр
Дякуємо Вам за реєстрацію!
Очікуйте посилання на ОНЛАЙН-захід на e-mail та в СМС за 1 годину до старту.
Гостей в ОФЛАЙН-форматі очікуємо в день заходу в "Лелеці". СМС нагадування надійде вам за день до заходу
Дякуємо, що обираєте «Лелеку»!

Наші новини

всі новини

Online-зустріч «Як підготуватися до...

Народження дитини одне з найголовніших рішень в житті майбутніх батьків, тому і підійти до нього необхідно зважено. Ви спитаєте, навіщо необхідна підготовка?...

Фіксуйте ціни

З 1 квітня 2024 року в МЦ "Лелека" відбудеться підвищення цін на всі послуги: пологи, ведення вагітності, педіатричні пакети, хірургічні операції, тощо....

Перший весняний бранч «Стрес та...

Запрошуємо вас на весняний бранч на тему «Стрес та переїдання: секрети здорового харчування від дієтолога та психолога». Кому буде цікавим захід?...

Якщо у вас залишилися питання, зв'яжіться з нами за телефоном:

Зворотній дзвінок

ПІБ
Телефон