ua
Личный кабинет
Інтерв'ю з шеф-кухарем Сергієм Грачовим | Блог | Медіацентр | Лелека
ua
Інтерв'ю з шеф-кухарем Сергієм Грачовим | Блог | Медіацентр | Лелека

Інтерв'ю з шеф-кухарем Сергієм Грачовим

Сергій Грачов, шеф-кухар ресторану пологового будинку "Лелека":
"Особливі вимоги до меню допомагають підходити до процесу приготування страв творчо"

Роль шеф-кухаря в пологовому будинку для Сергія Грачова нова. Втім, в Україні взагалі заледве можна знайти професійного кухаря, який мав би такий специфічний досвід. Адже власну кухню мають одиниці серед приватних медичних закладів. У "Лелеці" - не звичайна кухня. Тут готують страви для власного ресторану, куди приходять гості пологового будинку й персонал, а також, звичайно, майбутні та молоді мами. Про особливості меню та філософію роботи кухні й ресторану пологового будинку "Лелека" Сергій Грачов розповів охоче, адже до роботи ставиться не просто з душею, а й творчо.

- Яке меню пропонує ресторан "Лелеки"?
- Загалом усі наші страви можна розділити на дві групи. Одне меню - загальне, його ми пропонуємо і персоналу, і відвідувачам, в тому числі, вагітним жінкам. В цьому меню є різноманітні страви на будь-який смак, особливих обмежень в інгредієнтах немає, але в будь-якому випадку це страви здорового харчування, які ми готуємо з якісних натуральних продуктів. Окреме меню - для жінок у післяпологовому періоді, які притримуються грудного вигодовування. З цього меню виключені всі яскраві овочі, будь-які продукти, що можуть бути алергенами (наприклад, горіхи чи мед). За відповідністю цього меню медичним вимогам стежить дієтсестра - людина, з якою я тісно співпрацюю, розробляючи або змінюючи страви в нашому меню. Крім того, деякі особливості передбачені в меню для післяпологового періоду для жінок, які перебувають у VIP-палатах.

- Кількість продуктів і страв, які рекомендуються молодим мамам в період грудного вигодовування, досить обмежений. Як Вам вдається урізноманітнювати раціон пацієнтів пологового будинку?
- Справді, обмежень досить багато, але ми пропонуємо різні форми приготування - наприклад, не просто відварне куряче філе, а філе, приготоване як мус. Крім того, існують різні варіанти соусів із тих продуктів, які дозвлено молодій мамі - приміром, соус на основі печеного яблука. Створювати таке меню насправді дуже цікаво, саме через наявні обмеження: ти маєш зробити смачні й гарні ресторанні страви, які по суті своїй є дієтичними. Для кухаря це певною мірою виклик, тож потрібно постійно вчитися й вдосконалюватися, і це я роблю із задоволенням.

- Які продукти Ви використовуєте?
Ми використовуємо лише натуральні екологічно-чисті продукти в процесі приготування їжі. Ми дуже ретельно ставимося до вибору постачальників продуктів, стежимо за їхньою свіжістю, тож у високій якості всіх страв наші гості можуть бути впевнені на 100%. Ми також дотримуємося поміркованої цінової політики - страви, які ми готуємо для ресторану "Лелеки", можуть собі дозволити усі наші відвідувачі.

- Наявність власної кухні для приватного медичного закладу в Україні - рідкість. Які переваги це дає?
- По-перше, керівництво пологового будинку точно знає, що всі гості та клієнти будуть задоволені стравами, які ми запропонуємо. Свіжість, смак, дотримання дієтичних вимог - усе це ми гарантуємо завдяки наявності власної кухні, обладнаної за сучасними стандартами. По-друге, наявність власної кухні є обов’язковою вимогою для отримання сертифікату міжнародної акредитації JCI для медичних закладів - пологовий будинок "Лелека" найближчим часом планує довести свою відповідність цим високим міжнародним стандартам.

- У ресторані "Лелека" проводяться майстер-класи для учасників різного віку. Розкажіть про ці заходи, будь ласка.
- Загалом ми плануємо зробити суботу "сімейним днем" у нашому ресторані - будемо проводити тут кулінарні майстер-класи для родин. На Великдень цього року з дітьми пекли паски і розмальовували пряники, а під час однієї з недавніх "сімейних субот" навчали татусів готувати прості та смачні дієтичні страви для дружин. Це вміння знадобиться тоді, коли мама годуватиме грудьми немовля і потребуватиме особливого раціону. Під час майстер-класу я показую, як обробляти продукти, демонструю весь процес приготування, а всі учасники повторюють і отримують смачний результат.

Дата публікації: 26 квітня 2017 року
Дата оновлення: 22 квітня 2021 року
Поділитися:
День відкритих дверей
Оберіть, що вас цікавить
На онлайн-зустрічах ми даруємо знижки до 10% на пакети з ведення пологів! знижки
Вернуться к регистрации
Інтерв'ю з шеф-кухарем Сергієм Грачовим | Блог | Медіацентр | Лелека
Благодарим вас за регистрацию на “День открытых дверей”.
Ожидайте ссылку за час до начала мероприятия на Ваш электронный адрес.
на главную

Наші новини

всі новини

Як правильно розрахувати термін вагітності

Що робити, якщо тест на вагітність став "смугастим"? В першу чергу, необхідно йти на прийом до лікаря, щоб фахівець підтвердив наявність гестаційного стану. Адже...

Кава під час вагітності – чи можна?

Для жінки ранок без чашечки кави просто не настає. Для когось це гіркуватий еспресо, хтось любить фраппе, капучіно, латте і т. д., варіантів дуже багато. Кава...

Коли потрібно робити тест на вагітність

Вагітність у житті кожної жінки – це значна та, часто, несподівана подія. Але навіть, якщо вагітність настала у вигляді "сюрпризу", обов 'язково...

  • Інтерв'ю з шеф-кухарем Сергієм Грачовим | Блог | Медіацентр | Лелека
  • Інтерв'ю з шеф-кухарем Сергієм Грачовим | Блог | Медіацентр | Лелека

Зворотній дзвінок

ПІБ
Телефон